Kodin vakuuttaminen kannattaa

On todella tärkeää ottaa kotivakuutus. Aina voi tapahtua jotain yllättävää, mihin itse ei voi vaikuttaa ja tällöin kotivakuutus on korvaamaton. Kotivakuutus on tärkeää jo nuoren ensimmäisessä kodissa. Kun asuu asunto-osakeyhtiö muotoisessa kodissa niin kotivakuutuksella vakuutetaan kodin irtaimisto ja itse rakennuksen vakuuttaminen kuuluu taloyhtiölle. Omakotitalossa kannattaa vakuuttaa niin talo kuin irtaimistokin.

Äkillisiä tapahtumia, joita vastaan voidaan vakuutus ottaa ovat muun muassa tulipalo, vesivahinko, putkivuodot, myrskyvahingot tai varkaudet.

Vakuutuksissa, niiden korvaavuuksissa sekä vuosimaksuissa on suuria eroja. Vakuutusten vertailuun kannattaa siis varata reilusti aikaa, jotta löytää itselleen kaikkein parhaan vaihtoehdon. Myös kodin vakuutusten omavastuissa on suuria eroja. Yleensä jos maksaa pienempää vakuutuksen vuosimaksua niin myös omavastuu on mahdollisessa vahinkotilanteessa suurempi. Tarjolla on siis niin Laajoja kotivakuutuksia kuin suppeita kotivakuutuksia. Nyt myös monet vakuutusyhtiöt tarjoavat erittäin laajoja laaja+ -kotivakuutuksia.

Kodin irtaimiston voi vakuuttaa joko täysmääräisenä jolloin vuosimaksu on korkeampi tai toinen vaihtoehto on vakuuttaa irtaimisto  vakuutusmääräisenä, jolloin valitaan irtaimiston maksimiarvoksi vähän alempi kuin mitä koko irtaimiston arvo olisi. Tämän summan voi valita itse tai sitten hyödyntää vakuutusyhtiön ohjeita ja suosituksia. Kodin irtaimiston täysarvovakuutus korvaa irtaimiston yleensä kodin asuinpinta-alan mukaan. Jokaiseen vakuutukseen kuuluu myös koko joukko rajoituksia liittyen vahingon aiheutumiseen. Eli jos on yhtään omalla toiminnallaan edesauttanut vahingon syntymistä, niin silloin vakuutusyhtiö ei korvaa mitään. Huomattavaa esimerkiksi kerrostaloasumisessa on se, että vaikka rakennus on vakuutettu taloyhtiön toimesta, niin kodin sisäseinät ja lattiat kuuluvat kuitenkin jokaiselle osakkaalle itselleen. Myös kosteusvahinkotilanteissa aiheutuu usein kiistoja siitä, että onko asukas vaikuttanut omalla toiminnallaan vesivahingon syntyyn vai onko vesivahinko äkillinen ja korvattava vahinko.

Kannattaa muistaa maksaa vakuutusmaksut ajallaan! Ilman maksettuja vakuutusyhtiön laskuja ei oma vakuutus ole voimassa.

Mainokset
Kodin vakuuttaminen kannattaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s